Време за зареждане на електрически автомобили

1. Време за зареждане на електрически автомобили

Нека започнем с това, че има много разновидности на зарядни станции за електрически автомобили, а от самата станция зависи колко ще е необходимото време за зареждане на електрически автомобили, като започнем от 3.7kW и стигнем до DC 360kW( за което ще разкажем повече след малко). За хората, които те първа навлизат в света на зарядните станции за електрически автомобили, нека поясним какво е AC и какво е DC зарядна станция. Зарядните станции за електрически автомобили AC са бавнозареждащите, като думата „бавнозареждащи“ не трябва да ви притеснява, AC зарядните станции започват от 3.7kW като при тях необходимото време за зареждане на електрически автомобили е между 12-16ч да си заредите автомобила и стигат до 22kW, като при тях необходимото време за зареждане на електрически автомобили е около 4ч. Тези зарядни станции за електрически автомобили са предназначение за домашна употреба и нужното време за зареждане на електрически автомобили между 4-8ч са напълно достатъчни за нуждите ви. Нека сега минем на бързозарядните станции или така наречените DC, те започват от 24kW като при тях средното необходимо време за зареждане на електрически автомобили е между 2-8ч за да се зареди автомобила и стигат до 360 kW, като тук вече говорим за време за зареждане на електрически автомобили между 8-20 МИНУТИ. Тези зарядни станции за електрически автомобили са предназначение главно за големи хипермаркети, автомагистрали и ключови точки на които хората могат да заредят бързо докато пътуват или вършат някаква работа и не им се губи време за зареждане на електрически автомобили.На всички зарядни станции за електрически автомобили е необходимо да имат интернет, защото зарядните станции на ABB работят с безплатно приложение за телефон от което можете да се ъпдейтвате станцията. Това е накратко, нека сега разгледаме всички зарядни станции и колко е необходимото време за зареждане на електрически автомобили.

2. AC време за зареждане на електрически автомобили

-Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – 3.7kW Това е най-бавната зарядна станция която предлагат от ABB, при нея е необходимо да имате монофазен ток 3.7kW, като за сравнение един контакт шуко е 3.4kW, необходимото време за зареждане на електрически автомобили е около 14-16ч според зависи на колко процента е автомобилът ви, и е хубаво да приемем, че почти никога не зареждаме автомобилите си от 0%.

– Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – 7.4kW – При тях е необходимо отново да имате монофазен ток. Време за зареждане на електрически автомобили е около 10ч. Зарядните станции за електрически автомобили Terra AC 7.4kW имат няколко модификации, като най-често срещаните са:

– Станция само с контакт (при положение, че вие си имате кабел)

– Станция с кабел 5 метра

– Станция с кабел 5 метра и вграден 4G модем (ако вие не можете да осигурите интернет на станцията, било то с WIFI или с LAN кабел)

– Станция с кабел 5 метра, вграден 4G модем и Rfid карти ( Rfid картите са за случаи, когато няма да зареждате само вие на станцията)

Това време за зареждане на електрически автомобили е напълно достатъчно, за да можете да заредите автомобила си докато сте си вкъщи.

Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – 11kW – Тук вече ни е необходим трифазен ток. Имаме същите модификации и право на избор. Необходимото време за зареждане на електрически автомобили е около 8ч.

– Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – 22kW – Отново е необходим трифазен ток. Имаме същите разновидности на модификации, но това е най-бързата бавнозарядна станция, тук необходимото време за зареждане на електрически автомобили е около от 4 до 6ч.

3. DC време за зареждане на електрически автомобили

Тук всички зарядни станции изискват трифазен ток.

– Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – DC 24 wallbox – Това е най-малкия представител на DC зарядните станции. При него необходимото време за зареждане на електрически автомобили е около 2-3ч.

– Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – DC 54 – Това може би е най-търсената зарядна станция за електрически автомобили, необходимото време за зареждането на електрически автомобили е между 60-90минути.

– Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – DC 94 – От тази зарядна станция за електрически автомобили вече можем да имаме не един, а цели два накрайника за зареждане, като можете да изберете между:

– 2 CCS

– CCS и CHAdeMO

– 2 CHAdeMo

Време за зареждане на електрически автомобили около 30-40мин.

 – Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – DC 124 – Тази зарядна станция за електрически автомобили предлага не само два кабела за зареждане със същите разновидности, но и едновременното зареждане на два електромобили. Можете да си закупите DC 124, и ако решите, че искате да я направите по- бърза, имате опция за допълнителни инвертори, които ще я направят 184kW. Необходимото време за зареждане на електрически автомобили е около 30 мин.

– Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – DC 184 – Terra DC 184 е зарядна станция за електрически автомобили, която също може да зарежда два автомобила едновременно, при това необходимото време за зареждане на електрически автомобили е около 20мин. Тази зарядна станция за електрически автомобили също е с 2 накрайника.

– Характеристики и време за зареждане на електрически автомобили – DC 360 – Тази зарядна станция за електрически автомобили е от ново поколение, която очакваме да влезе на нашите пазари от лятото на 2023г, първата по рода си зарядна станция за електрически автомобили с цели 4 накрайника и много подходяща за зареждане на тежки превозни средства. Необходимото време за зареждане на електрически автомобили все още не е изяснено, но очакваме в най-скоро време да можем да обявим всичко за тази зарядна станция и колко време за зареждане на електрически автомобили ще трябва за да зареди автомобил или тежко превозно средство.

Времената за зареждане са ориентировъчни, те зависят от каква кола се зарежда и на колко процента е колата, когато се остави на зарядната станция за електрически автомобили. Нашите консултанти могат да ви насочат за най-правилния избор на зарядна станция за електрически автомобили.

Време за зареждане на електрически автомобили
AC време за зареждане на електрически автомобили
DC време за зареждане на електрически автомобили

Политика за поверителност
Контакти
Блог
Карта на сайта

гр. София
Партньор на

© 2022 MEGALAN LTD. Всички права запазени