DC зарядни станции


1.
Характеристики и особености на DC зарядни станции

АBB е основен иноватор на DC зарядни станции. DC зарядните станции зареждат автомобила директно в батерията, като това е основната им разлика с AC зарядните станции. Зареждането се осъществява с прав ток. Всички DC зарядни станции функционират на трифазен ток. DC зарядните станции са с всички екстри, които може да има една зарядна станция. Всички DC зарядни станции може да бъдат с един или два DC кабела за зареждане и един AC кабел. Стандартите за зареждане при DC зарядните станции са два, CHAdeMO и CCS2. АББ зарядните станции започват от 24kW, 54kW, 124kW, 184KW и 360kW. DC зарядните станции 24kW и 54kW могат да зареждат един електромобил, а от 124kW до 360kW два електромобила едновременно.

2. Удобството на DC зарядни станции

Основното и може би най-важното удобство на DC зарядни станции е бързината с която те могат да заредят един електрически автомобил. Ако при AC средното зареждане продължава между 4-8ч и предимно се зарежда вечер, то при DC зарядните станции това вече го няма, там времето е в порядъка на 30 минути. По-старите превозни средства имаха ограничения, които им позволяваха да зареждат само с 50 kW на DC зарядни станции, но сега излизат по-нови превозни средства, които могат да приемат 200kW и повече. Тъй като размерът на батерията се е увеличил значително, от както първите електромобили се появиха на пазара, DC зарядните станции с постоянен ток получават прогресивно по-високи мощности, за да съответстват – като някои вече могат да достигнат до 360kW. ABB Предлага най-бързата зарядна станция за електромобили, а именно Terra 360, при нея ще са нужни само три минути за да достигнете заряд с който да изминете 100км. DC зарядните станции могат да заредят колата ви за броени минути и това да ви улесни много, особено ако пътувате извън града или ползвате колата си в по-голямата част от ежедневието.
Друго много важно при DC зарядните станции е че, при по мощните DC зарядни станции има възможност за два накрайника, което ще позволи зареждането на два автомобила едновременно на една DC зарядна станция. Зареждането на DC зарядни станции може да стартира или чрез карта за достъп, или чрез приложение за смартфон, като плащането е изключително удобно с дебитна или кредитна карта. DC зарядни станции можете да откриете в големи търговски центрове, хотели или паркинги и др. За щастие броят на DC зарядните станции нараства все повече и става изключително лесно да откриете DC зарядни станции в близост до вас. Редица уеб сайтове и приложения за смартфон разполагат с карти на които можете да отркиете DC зарядни станции и дали самата станция е свободна. Всички наши DC зарядни станции разполагат с опция за свързаност чрез интернет 4G. С DC зарядните станции можете така да организирате зареждането, че ако на една DC зарядна станция спрът две коли с различна големина и мощност на батериите, то по-мощната да зарежда с повече, а по слабата батерия да зарежда с по-малко мощност, така и двете коли ще се зареждат напълно оптимално. Друго удобство при DC зарядните станции е, че може двата накрайника да са различни, единият да е CHAdeMO, а другият CCS 2, а може и двата да са еднакви, всичко е по желание на клиента. От скоро на пазара е и станцията на АББ Terra 360, като по името се подразбира, че тук говорим за 360kW DC зарядни станции, която може да зарежда на този етап до два електромобила едновременно.Иновативното при 360kW което очакваме, е тези DC зарядни станции да могат да зареждат до четири електромобила едновременно. Всичко това говори, че ерата на електрическите автомобили и зарядните станции те първа ще расте все повече и ни очакват още много новости и подобрения в близките години.3. Цени и колко струва зареждането на
DC зарядни станции

Определено DC зарядните станции са по-скъпи от АС зарядите станции, но удобството за ползвателите на DC зарядни станции е огромно, като най-голямото предимство е бързината с която можете да зареждате автомобила си. Определено ако търсите цена и да усетите предимството на електрическите автомобили в тази насока, DC зарядни станции не са това което търсите. И все пак, ако ви се наложи да пътувате на по-дълъг път, DC зарядните станции са вашето решение. Цената за зареждане може да варира между 60-80 стотинки на kW/h. И все пак има вариант да намерите DC зарядни станции и на по-ниски цени, всичко се определя от собственика на станцията.

4. Безопастно зареждане на DC зарядните станции

Безопастността е много важна при DC зарядните станции защото тук говорим за доста по-висок ток. Нашите DC зарядни станции имат всички нужни предпазни мерки за да се монтират и използват напълно безопасно от потребителите. Също така имат специализиран специално създаден сертификат за кибер секюрити, при желание всеки собственик на DC зарядни станции може да го получи, в него е описано на каква база се изгражда сигурността при свързаност и чисто технически детайли.

Мегалан Пауър Мениджмънт е винаги на ваше разположение и сме готови да ви помогнем с направата на най-правилен избор за DC зарядни станции, безопасен монтаж, пуск в експлатация както и гаранционно обслужване.
Мегалан Чардж се грижи за това да намерите най-удобните DC зарядн станции за вас, както и да заредите бързо и лесно на тях.

Политика за поверителност
Контакти
Блог
Карта на сайта

гр. София
Партньор на

© 2022 MEGALAN LTD. Всички права запазени