Домашни зарядни станции

1. Видове домашни зарядни станции – Монофазни

Видовете домашни зарядни станции са AC, те започват от 3.7kW до 22kW.

  • Домашни зарядни станции 3.7kW – Тези домашни зарядни станции са монофазни и са подходящи за домакинства, които не разполагат с достатъчно мощност. Повечето електрически автомобили могат да зареждат в контакт шуко, като така те зареждат с приблизително 3.4kW, разликата не е осезаема, но домашните зарядни станции ви дават няколко предимства пред обикновеното зареждане в контакт. Всички домашни зарядни станции на АББ имат безплатно приложение на което може да следите зарядните си сесии, също така може да си направите автоматичен пуск на станцията в желан от вас час, за да се възползвате от нощната тарифа на електроенергията може да си настроите от приложението домашната зарядна станция да се включи в 00:00ч, така може да намалите разходите си допълнително.
  • Домашни зарядни станции 7.4kW – Тези домашни зарядни станции също са монофазни и са за случаите когато имате повече излишна електроенергия в домакинството. Домашни зарядни станции 7.4kW са много подходящи за хора, които искат през деня да изпозлват автомобила, а вечер го оставят да се зарежда, защото ще ви е необходимо около 10ч за да заредите колата си. Тези домашни зарядни станции на АББ разполагат с няколко модификации, може да са само с контакт, може да имат вграден 5 метров кабел, а също така и да имат RFID идентификация ако желаете да използвате приложението, а имате два автомобила, така лесно можете да засичате за кой автомобил колко електроенергия се изразходва.

2. Видове домашни зарядни станции – Трифазни

  • Домашни зарядни станции 11kW – Този вид домашни зарядни станции е с трифазен ток, те са сравнително по-бързи от монофазните, но изискват малко повече неща преди да бъдат поставени. Най-важното е да имате трифазна система, с подходящия предпазител и кабел, за да може системата да издържи тeзи домашни зарядни станции от 11kW. Този тип домашни зарядни станции са изключително подходящи, за по-новите електрически автомобили, защото по-старите имаха ограничение от 7.4kW на зареждане на домашни зарядни станции, все повече обаче имат ограничение от 11kW зареждане на домашни зарядни станции. Този тип домашни зарядни станции са подходящи и за бизнес насоченост. Подходящи са за хотели, къщи за гости, бизнес сгради и др.
  • Домашни зарядни станции 22kW – Този вид домашни зарядни станции е с трифазен ток, както при 11kW домашни зарядни станции изискванията са почти същите, разликата е в сечението на кабела, необходим за поставянето на такъв вид домашни зарядни станции. Ако покривате необходимите изисквания за такъв тип домашни зарядни станции ще зареждане автомобила си за оптимално време. Те са още по-подходящи за бизнес насоченост, защото са най-бързите от типа „Домашни зарядни станции“.

3. Характеристики и спецификации на домашните зарядни станции

Тук ще поговорим малко повече за това какво ви е необходимо за поставянето на отделните видове домашни зарядни станции и какви екстри има всяка една от тях, като пак започнем от 3.7kW и стигнем до 22kW.

  • Домашни зарядни станции 3.7kW

За тях трябва да знаем, че е необходим проводник 3 x 6mm² – многожилен меден кабел и 16А предпазител, монофазен ток. Тези домашни заряди станции са само с вграден контакт, което значи, че ще се наложи или да закупите допълнителен кабел за зарядната станция или да ползвате този, който е от автомобила ви.

  • Домашни зарядни станции 7.4kW

За тях трябва да знаем, че е необходим проводник 3 x 6mm² – многожилен меден кабел и 32А предпазител, монофазен ток.  При тези домашни зарядни станции обаче имаме куп разновидности и доста по-голям избор от по-малките домашни зарядни станции 3.7kW. Тук имаме модификации, като започнем от станция само с контакт, с вграден 5м кабел, RFID идентификация и 4G модем. Като можем да избираме какво искаме към станцията и какво не.

  • Домашни зарядни станции 11kW

За тях трябва да знаем, че е необходим проводник 5 x 4mm² – многожилен меден кабел и 32А предпазител, трифазен ток. Тук имаме модификации, като започнем от станция само с контакт с вграден 5м кабел, RFID идентификация и 4G модем. Като можем да избираме какво искаме към станцията и какво не.

  • Домашни зарядни станции 22kW

За тях трябва да знаем, че е необходим проводник 5 x 6mm² – многожилен меден кабел и 32А предпазител, трифазен ток. Тук имаме модификации, като започнем от станция само с контакт, с вграден 5м кабел, RFID идентификация и 4G модем. Като можем да избираме какво искаме към станцията и какво не.

Необходимо е да знаете, че също така е важно да се уточни, че посочените сечения са подходящи при трасе на кабела до 20м, при по-дълго трасе кабелите трябва да бъдат подсилени.

RFID – Тази екстра е много удобно за всички домашни зарядни станции защото позволява да си заключите зарядната станция и да имат достъп само хората, които имат RFID карта. Така предотвратявате използването на зарядната станция от хора, които искат да заредят на нея без да имат достъп или не са платили. Използва се доста в хотели, къщи за гости и безнес сгради.

4G модем – Тази екстра е много подходяща за домашни зарядни станции на, които не можете да пуснете интернет, било то защото няма Lan кабел или просто не достига обхвата на WIFI.

5м кабел – Както казах по-горе има различни модификации на всички домашни зарядни станции, това е една от тях, ако си закупите станция с вграден кабел, така може да оставите вашия в колата и да ползвате само този който е на самата станция, така не се износва вашия кабел и може да го ползвате по-дълго време когато зареждане на обществени зарядни станции.

3. Бонус за всички домашни зарядни станции на АББ

Всички домашни зарядни станции на АББ има безплатно приложение наречено ChargerSync. Когато си монтирате някой от видовете домашни зарядни станции, ще можете да си изтеглите приложението за телефон, което е напълно безплатно и да си присъедините зарядната станция в него, свързването става чрез „Bluetooth“ когато сте до станцията. Така може да следите зарядните си сесии през месеца и колко kW сте изразходвали.

Екипът на Megalan power management е на разположение ако имате допълнителни въпроси относно зарядните станции.

Видове домашни зарядни станции – Монофазни
Видове домашни зарядни станции – Трифазни
Характеристики и спецификации на домашните зарядни станции
Бонус за всички домашни зарядни станции на АББ

Политика за поверителност
Контакти
Блог
Карта на сайта

гр. София
Партньор на

© 2022 MEGALAN LTD. Всички права запазени